z

Fa'aletonu Chip: Ua goto le vaega o Nvidia ina ua fa'atapula'aina e Amerika le fa'atauga a Saina

Setema 1 (Reuters) - US chip stocks na pa'ū i le Aso Tofi, ma le autu semiconductor index i lalo ifo i le 3% ina ua maeʻa Nvidia (NVDA.O) ma Advanced Micro Devices (AMD.O) fai mai ofisa o le US na taʻu atu ia i latou e taofi le auina atu i fafo gaosiga mo le atamai faʻapitoa i Saina.

 

O le faʻasoa a Nvidia na paʻu i lalo i le 11%, i luga o le ala mo le sili atu o le tasi-aso pasene pa'ū talu mai le 2020, ae o faʻatau laiti AMD's faʻatauvaʻa pa'ū toetoe lava 6%.

 

E oʻo mai i le aoauli, e tusa ma le $ 40 piliona le tau o le tau faʻatauga a Nvidia ua mou atu.O kamupani e 30 o lo'o faia le Philadelphia semiconductor index (.SOX) na leiloa se tu'ufa'atasiga e tusa ma le $100 piliona le tau o le tau o maketi.

 

Na faafesuiai e le aufaioloa le sili atu i le $11 piliona le tau o sea Nvidia, sili atu nai lo se isi lava faʻasoa i Wall Street.

 

O le faʻatapulaʻaina o faʻatau atu i Saina o le lua o tupe meataalo sili a Nvidia mo le atamai faʻapitoa - le H100 ma le A100 - e mafai ona aʻafia ai le $ 400 miliona i le faʻatau atu i Saina i lona kuata faʻaletupe o loʻo i ai nei, na lapatai mai ai le kamupani i se faila i le Aso Lulu.faitau atili

 

Na taʻua foʻi e le AMD, na taʻu atu e le au ofisa o Amerika e taofi le auina atu i fafo o lana masini atamai atamai i Saina, ae e le talitonu o tulafono fou o le a iai se aafiaga tele i lana pisinisi.

 

O le fa'asa a Uosigitone ua fa'ailoa mai ai le fa'ateleina o le fa'atamaia o le atina'e fa'atekonolosi a Saina a'o fa'atupu vevesi ona o le i'uga o Taiwan, lea o lo'o gaosia ai vaega na fuafuaina e le tele o kamupani chip a Amerika.

 

"Matou te vaʻavaʻai i le faʻateleina o faʻatapulaʻaina o le semiconductor a Amerika i Saina ma faʻateleina le feteʻenaʻi mo le vaega semiconductor ma meafaigaluega i le maeʻa ai o le faʻafouga a le NVIDIA," na tusia ai e le au suʻesuʻe Citi Atif Malik i se tusi suʻesuʻe.

 

O faʻasalalauga e oʻo mai foʻi ona o loʻo popole le aufaipisinisi e ono agaʻi atu le pisinisi chip i le lalolagi i lana faʻatau muamua talu mai le 2019, ona o le siʻitia o tului ma le tamaoaiga o le Iunaite Setete ma Europa ua faʻaitiitia ai le manaʻoga mo komepiuta a le tagata lava ia, telefoni feaveaʻi ma vaega o faʻamaumauga.

 

Ua toeitiiti 16% ua leiloa nei le fa'ailoga o le chip Philadelphia talu mai le ogatotonu o Aukuso.O loʻo paʻu i lalo e tusa ma le 35% i le 2022, i luga o le ala mo le sili ona leaga o le kalena-tausaga talu mai le 2009.


Taimi meli: Sep-06-2022