z

Panelprisene vil stige tidlig: en liten økning fra mars

Det er prognoser om at prisene på LCD-TV-paneler, som har stått stille i tre måneder, vil stige litt fra mars til andre kvartal.LCD-produsenter forventes imidlertid å ha driftstap i første halvår i år, da LCD-produksjonskapasiteten fortsatt langt overstiger etterspørselen.

9. februar spådde DSCC at prisene på LCD-TV-paneler vil øke gradvis fra mars.Etter at prisen på LCD-TV-paneler nådde bunnen i september i fjor, steg panelprisene på enkelte størrelser noe, men fra desember i fjor til denne måneden har panelprisene stått stille i tre måneder på rad.

Prisindeksen for LCD-TV-paneler forventes å nå 35 i mars.Dette er over siste septembers laveste nivå på 30,5.I juni forventes år-til-år-økningen i prisindeksen å gå inn på positivt territorium.Dette er første gang siden september 2021.

DSCC spår at det verste kan være over når det kommer til panelpriser, men skjermindustrien vil fortsatt overgå etterspørselen i overskuelig fremtid.Med lagernedgangen i forsyningskjeden for skjermer, stiger panelprisene gradvis, og tapene til panelprodusentene vil også reduseres.Driftstapene til LCD-produsenter forventes imidlertid å fortsette til første halvår i år.

Første kvartal viste at forsyningskjedelagrene fortsatt var på et høyt nivå.DSCC spår at hvis driftsraten til panelprodusentene forblir lav i første kvartal og lagerjusteringene fortsetter, vil prisene på LCD-TV-paneler fortsette å stige gradvis fra mars til andre kvartal.

Prisindeks for LCD-TV-panel fra januar 2015 til juni 2023

Gjennomsnittsprisen på LCD-TV-paneler forventes å stige med 1,7 % i første kvartal.Prisene i mars var 1,9 % høyere enn i desember i fjor.Prisene i desember var også 6,1 prosent høyere enn i september.

Tidligere, i oktober i fjor, begynte små LCD-TV-paneler å øke i pris.Imidlertid steg gjennomsnittsprisen på LCD-TV-paneler bare 0,5 % i fjerde kvartal sammenlignet med forrige kvartal.Sammenlignet med forrige kvartal falt prisen på LCD-TV-paneler med 13,1 % i andre kvartal i fjor og 16,5 % i tredje kvartal i fjor.I tredje kvartal i fjor led panelprodusenter med en stor andel LCD-skjermer tap på grunn av fallende panelpriser og avtagende etterspørsel.
Arealmessig har 65-tommers- og 75-tommerspanelene produsert av 10,5-generasjonsfabrikken en større premie enn panelene i liten størrelse, men premien til 65-tommerspanelet forsvant i andre kvartal i fjor.Prispremiene for 75-tommers paneler falt i fjor.Siden prisøkningen på paneler i små størrelser forventes å være høyere enn for 75-tommers paneler, forventes premien på 75-tommers paneler å avta ytterligere i første og andre kvartal i år.

I juni i fjor var prisen på et 75-tommers panel 144 dollar per kvadratmeter.Det er $41 mer enn prisen på 32-tommers panelet, en premie på 40 prosent.Da prisene på LCD-TV-paneler nådde bunnen i september samme år, var 75-tommeren på 40 % mer enn 32-tommeren, men prisen falt til $37.

I januar 2023 har prisen på 32-tommers paneler økt, men prisen på 75-tommers paneler har ikke endret seg på fem måneder, og premien per kvadratmeter har falt til 23 USD, en økning på 21 %.Prisene på 75-tommers paneler ventes å stige fra april, men prisene på 32-tommers paneler ventes å stige enda mer.Prispåslaget for 75-tommers paneler forventes å forbli på 21%, men beløpet vil falle til $22.


Innleggstid: 21. februar 2023