z

O le a le Itu Fa'atatau?( 16:9, 21:9, 4:3 ).

Ole fua fa'atatau ole fua ole va ole lautele ma le maualuga ole lau.Su'e le uiga o le 16:9, 21:9 ma le 4:3 ma o le fea e tatau ona e filifilia.

Ole fua fa'atatau ole fua ole va ole lautele ma le maualuga ole lau.O lo'o ta'ua i foliga o le W:H, lea e fa'amatalaina o W pika i le lautele mo H pika uma i le maualuga.

A fa'atau se mata'itu PC fou po'o se mata TV, e te tautevateva i luga o le fa'amatalaga e ta'ua o le "Aspect Ratio."Mafaufau pe o le a le uiga o lenei mea?

E na'o le fua faatatau lea i le va o le lautele ma le maualuga o le fa'aaliga.O le maualuga o le numera muamua pe a faʻatusatusa i le numera mulimuli, o le lautele o le lau o le a faʻatusatusa i le maualuga.

O le tele o siaki ma TV i aso nei o loʻo i ai se faʻatusatusaga o le 16: 9 (Widescreen), ma o loʻo matou vaʻaia le tele ma le tele o mataʻituina o taʻaloga o loʻo maua le 21: 9 vaega faʻatusatusa, e taʻua foi o le UltraWide.O lo'o iai fo'i le tele o mata'itū ma le 32:9 aspect ratio, po'o le 'Super UltraWide.'

O isi, le ta'uta'ua, fa'atusatusaga o le 4: 3 ma le 16: 10, e ui o le sailia o mata'itusi fou ma nei fa'atusatusaga e faigata i aso nei, ae na matua salalau i aso nei.


Taimi meli: Apr-20-2022