z

Tulafono a le EU e fa'amalosia USB-C chargers mo telefoni uma

O le a faʻamalosia le au gaosi oloa e faia se fofo faʻasalalau lautele mo telefoni ma masini eletise laiti, i lalo o se tulafono fou na faʻatulagaina e le Komisi Europa (EC).

O le fa'amoemoe o le fa'aitiitia lea o otaota e ala i le una'ia o tagata fa'atau e toe fa'aogaina le uta o lo'o iai pe a fa'atau se masini fou.
O telefoni feaveaʻi uma e faʻatau atu i le EU e tatau ona i ai USB-C chargers, fai mai le talosaga.

Ua lapatai mai Apple o sea gaioiga e afaina ai le fou.

O le tekonolosi tele o le gaosiga autu lea o telefoni feaveaʻi e faʻaaoga ai se faʻailoga masani, aua o lona faʻasologa o le iPhone o loʻo faʻaogaina ai le fesoʻotaʻiga "Lightning" a Apple.

"Matou te tumau pea le popole o le tulafono faʻatonuina naʻo le tasi le ituaiga o fesoʻotaʻiga e taofia ai le faʻafouina nai lo le faʻamalosia, lea o le a afaina ai tagata faʻatau i Europa ma le lalolagi atoa," o le tala lea a le kamupani i le BBC.

O le tele o telefoni feavea'i e sau ma USB micro-B e fa'atauina ports, po'o ua uma ona si'i atu i le fa'aonaponei fa'aonaponei USB-C.

O faʻataʻitaʻiga fou o le iPad ma le MacBook e faʻaogaina ports USB-C, faʻapea foʻi ma faʻataʻitaʻiga telefoni feaveaʻi mai kamupani lauiloa Android e pei o Samsung ma Huawei.

O suiga o le a faʻatatau i le tau faʻapipiʻi i luga o le tino o le masini, ae o le pito o le uaea e fesoʻotaʻi i se polo e mafai ona USB-C poʻo USB-A.

E tusa ma le afa o loʻo faʻatau atu i telefoni feʻaveaʻi i Europa i le 2018 sa i ai se USB micro-B soʻotaga, ae 29% sa i ai le USB-C soʻotaga ma 21% o se Uila, o se suʻesuʻega suʻesuʻega a le Komisi i le 2019 na maua.

O tulafono fa'atulagaina o le a fa'aoga i:

telefonipoto
papamaa
meapueata
taligalu
sipika feaveai
ta'aloga vitio lima lima


Taimi meli: Oke-26-2021