z

Podľa výskumnej správy Omdie

Podľa výskumnej správy Omdie sa očakáva, že celková dodávka mini LED podsvietených LCD televízorov v roku 2022 bude 3 milióny, čo je menej ako predchádzajúca predpoveď Omdie.Omdia tiež znížila svoju prognózu dodávok na rok 2023.

jeden

Pokles dopytu v segmente high-end TV je hlavným dôvodom revidovanej predikcie smerom nadol.Ďalším kľúčovým faktorom je konkurencia televízorov WOLED a QD OLED.Dodávka IT displejov s podsvietením Mini LED zostala stabilná a ťažila z jej použitia v produktoch Apple.

Hlavným dôvodom klesajúcej prognózy dodávok musí byť pokles dopytu v segmente high-end TV.Predaj špičkových televízorov od mnohých výrobcov televízorov bol vážne ovplyvnený globálnou hospodárskou recesiou.Dodávka OLED televízorov v roku 2022 zostala na úrovni 7,4 milióna, takmer bez zmeny v porovnaní s rokom 2021. V roku 2023 plánuje Samsung zvýšiť dodávky QD OLED televízorov v nádeji, že táto technológia mu poskytne jedinečnú konkurenčnú výhodu.Keďže panely s podsvietením Mini LED konkurujú panelom OLED v segmente televízorov vyššej kategórie a podiel Samsungu na dodávke televízorov s podsvietením Mini LED bol prvý, tento krok spoločnosti Samsung vážne ovplyvní trh televízorov s podsvietením Mini LED.

Viac ako 90 % dodaných panelov IT displejov s podsvietením Mini LED sa používa v produktoch Apple, ako sú 12,9-palcový iPad Pro a 14,2 a 16,2-palcový MacBook Pro.Vplyv ekonomickej recesie a globálnych problémov dodávateľského reťazca na Apple je relatívne malý.Okrem toho, oneskorenie Apple pri zavádzaní OLED panelov do svojich produktov tiež pomáha udržiavať stabilný dopyt po IT zobrazovacích paneloch s podsvietením Mini LED.

Apple však môže prijať OLED panely vo svojich iPadoch v roku 2024 a rozšíriť svoju aplikáciu na MacBooky v roku 2026. S prijatím OLED panelov Apple môže dopyt po paneloch s Mini LED podsvietením v tabletových počítačoch a notebookoch postupne klesať.


Čas odoslania: 31. januára 2023