z

O lo'o i ai pea chips mo le itiiti ifo i le 6 masina

O le le lava o chip i le lalolagi na amata i le tausaga talu ai na matua afaina ai pisinisi eseese i le EU.O pisinisi gaosi taavale ua matua afaina lava.E masani ona tuai le fa'aolaina, e fa'ailoa mai ai le fa'alagolago o le EU i tagata fa'atau chips mai fafo.Ua lipotia mai o nisi o kamupani tetele o loʻo faʻateleina a latou faʻatulagaga o gaosiga o chip i totonu o le EU.

Talu ai nei, o se auʻiliʻiliga o faʻamatalaga mai kamupani tetele i le lalolagi o le semiconductor supply chain na faʻatuina mai e le US Department of Commerce na faʻaalia ai o loʻo maʻaleʻale le sapalai semiconductor sapalai o le lalolagi, ma o le le lava o sapalai chip o le a faʻaauau mo le itiiti ifo i le 6 masina.

O faʻamatalaga o loʻo faʻaalia ai foi o le aofaʻi o tagata faʻaoga o meataalo autu na pa'ū mai le 40 aso i le 2019 i lalo ifo o le 5 aso i le 2021. Na taʻua e le US Commerce Department o lona uiga afai o mea e pei o le pale fou faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻalenatura e tapunia le semiconductor mai fafo. falegaosimea mo ni nai vaiaso, e ono oʻo atu ai i le tapunia o kamupani gaosi oloa a Amerika ma le le tumau o tagata faigaluega.

E tusa ai ma le CCTV News, na tuuina mai e le Failautusi o Fefa'ataua'iga a Amerika Raimondo se fa'amatalaga e fa'apea o lo'o ma'ale'ale pea le vaega o sapalai semiconductor, ma e tatau i le US Congress ona fa'amaonia le talosaga a le Peresetene Biden e fa'aagaga le $52 piliona e fa'aopoopo ai le R&D ma le gaosiga i totonu o le atunu'u i se taimi vave e mafai ai.Fai mai a ia, talu ai ona o le siʻitia o le manaʻoga mo oloa semiconductor ma le faʻaaogaina atoatoa o fale gaosi oloa o loʻo i ai nei, naʻo le pau le fofo i le faʻafitauli o le sapalai o le semiconductor i se taimi umi o le toe faʻaleleia o le gaosiga o fale gaosi oloa a Amerika.


Taimi meli: Feb-11-2022