z

O le le lava o chip e mafai ona avea ma se tupe sili atu i le 2023 a le kamupani su'esu'e a le setete

O le le lava o chip e mafai ona avea ma se tupe sili atu i le 2023, e tusa ai ma le kamupani suʻesuʻe IDC.Atonu e le o se fofo-mea uma mo i latou o loʻo naunau mo ata fou ata i aso nei, ae, hey, o le mea sili e ofoina atu ai se faʻamoemoe o le a le tumau e faʻavavau, saʻo?
O le lipoti a le IDC (e ala i le Tusi Resitala) o loʻo taʻua ai o loʻo faʻamoemoeina le semiconductor industry e vaʻai i le "faʻatonuina ma paleni i le ogatotonu o le 2022, ma le ono mafai ona sili atu le malosi i le 2023 ona o le tele o faʻalautelega gafatia e amata ona oʻo mai i luga ole laiga i le faaiuga o le 2022."
O lo'o fa'apea fo'i ua fa'atuputeleina le malosi o le gaosiga mo le 2021, o lona uiga o fab uma ua fa'amauina mo le vaega o totoe o le tausaga.E ui lava o loʻo lipotia mai e sili atu le lelei mo kamupani faʻatauvaʻa (ie AMD, Nvidia) e maua ai tupe meataalo latou te manaʻomia.
E ui o lena e sau ai le lapataiga o le le lava o meafaitino ma le faʻagesegese i le gaosiga i tua (o faiga uma e manaʻomia ona faia i le wafer.mulimuli aneua gaosia).
Faatasi ai ma le faʻaopoopoina o le mamafa o le faʻatauga o aso malolo i le faʻaiuga o le tausaga, ma le maualalo o sapalai e oʻo atu i le pisi, ou te manatu oi tatou, i le avea ai ma tagata faʻatau, e le mafai ona lagona le lelei o le sapalai ua faʻaleleia— Ou te fiafia e faamaonia le sese, peitai.
Ae o le tala lelei lava lena e uiga i le tausaga a sau ma i le 2023, e ui lava o le tele o laina ma mea na matou faʻalogo ai mai le Intel ma le TSMC i le tausaga talu ai e uiga i le tuʻuina atu o mataupu.
A'o le a le tele o fa'alautelega gafatia o lo'o aga'i atu, o lo'o i ai le anoanoai o galuega faufale i totonu o galuega.Intel, Samsung, ma TSMC (e taʻu naʻo le tele) o loʻo faʻatulagaina uma nofoaga fou fou, e aofia ai faʻaputuga i le US.
Ae ui i lea, o le tele o nei fabs o le a le faʻamalosia ma pamuina tupe meataalo seia oʻo i se taimi mulimuli ane i le 2022.
O le fa'aleleia la e pei o le lipoti a le IDC e tatau fo'i ona fa'alagolago i tupe fa'afaigaluega o lo'o fa'atumauina, fa'aleleia, ma fa'alauteleina le gafatia o lo'o iai.A'o amata ona o'o atu nodes fou i le gaosiga o le voluma o le a fesoasoani fo'i e fa'amalieina le fa'atosina o lo'o iai nei.
O le a fa'aeteete le au gaosi oloa i le fa'ateleina o sapalai, peita'i.O lo'o latou fa'atau atu mea uma e mafai ona latou fau i le taimi nei ma o le tele o le fa'atauina o sapalai e mafai ona fa'a'au'au ai i mea meataalo o totoe po'o le pa'u o tau.Na tupu moni lava ia Nvidia i se tasi taimi, ma e leʻi maeʻa lelei.
E fai lava si faigata: i le tasi itu, o le tele o le gafatia e tu'uina atu ai le tele o oloa i le tele o tagata fa'atau;i le isi, o le gafatia e tu'u ai i fabs taugata e le maua ai se tele o tupe mama latou te mafaia.
E pei o nei mea uma e fesoʻotaʻi ma tagata taʻaloga, o kata faʻataʻitaʻi e foliga mai e sili ona afaina i le le lava o le silikoni ma le tele o manaʻoga nai lo se isi lava vaega.O tau o le GPU ua foliga mai ua matua pa'u lava talu mai le amataga o le tausaga, e ui o lipoti lata mai o loʻo taʻu mai ai matou te leʻi o ese mai le togavao.
O lea ou te le faʻamoemoeina ni suiga tetele i le sapalai o kata faʻataʻitaʻiga i le 2021, tusa lava pe moni le lipoti a le IDC.Ae ou te fai atu, talu ai e foliga mai e malilie uma le au suʻesuʻe ma le Pule Sili o le 2023 o le a toe foʻi i le masani, ou te faʻamoemoe filemu mo lena taunuuga.
Le itiiti ifo i lena auala e mafai ai ona tatou maua se avanoa e piki ai se Nvidia RTX 4000-series poʻo le AMD RX 7000-series graphics card i MSRP-e tusa lava pe o lona uiga o le tuʻua o lenei tupulaga mataʻutia e pei o se susū susu.


Taimi meli: Sep-23-2021