page_banner

Apa sing kudu digoleki ing Monitor Gaming

Tukang game, utamane sing hardcore, minangka makhluk sing tliti, luwih-luwih nalika njupuk monitor sing sampurna kanggo game game. Dadi, apa sing digoleki nalika blanja-blanja?

Ukuran lan Resolusi

Kaloro aspek kasebut bisa digandhengake lan meh kabeh dadi perkara pertama sadurunge tuku monitor. Layar sing luwih gedhe mesthi luwih apik nalika sampeyan ngobrol babagan game. Yen kamar ngidini, pilih 27-incher kanggo nyedhiyakake akeh real estate kanggo grafis sing bisa ditampilake.

Nanging layar sing amba ora bakal apik yen duwe resolusi nyata. Tujuan paling ora layar HD (definisi tinggi) kanthi resolusi maksimal 1920 x 1080 piksel. Sawetara monitor 27 inci anyar nawakake Wide Quad High Definition (WQHD) utawa 2560 x 1440 piksel. Yen game, lan game sampeyan ndhukung WQHD, sampeyan bakal malah grafis luwih apik tinimbang HD full. Yen dhuwit ora dadi masalah, sampeyan malah bisa nggunakake Ultra High Definition (UHD) kanthi kamulyan grafis 3840 x 2160 piksel. Sampeyan uga bisa milih layar kanthi rasio aspek 16: 9 lan siji kanthi 21: 9.

Refresh Rate lan Response Pixel

Tingkat nyegerake yaiku kaping pirang-pirang monitor kanggo ngrancang layar sak detik. Iki diukur ing Hertz (Hz) lan angka sing luwih dhuwur tegese gambar kurang kabur. Umume monitor sing dienggo umum diarani 60Hz sing apik yen sampeyan lagi nindakake barang ing kantor. Gaming nuntut paling ora 120Hz kanggo nanggepi gambar sing luwih cepet lan prasyarat yen sampeyan arep main game 3D. Sampeyan uga bisa milih monitor sing dilengkapi G-Sync lan FreeSync sing nawakake sinkronisasi karo kertu grafis sing didhukung kanggo ngidini tarif refresh variabel kanggo pengalaman game sing luwih alus. G-Sync mbutuhake kertu grafis adhedhasar Nvidia nalika FreeSync didhukung dening AMD.

Tanggepan piksel monitor yaiku nalika piksel bisa transisi saka ireng dadi putih utawa saka siji warna abu-abu menyang warna liyane. Iki diukur ing milidetik lan nomer ngisor bakal luwih cepet nalika nanggepi piksel. Tanggepan piksel cepet mbantu nyuda piksel memedi sing disebabake gambar sing obah kanthi cepet sing ditampilake ing monitor sing nyebabake gambar sing luwih alus. Tanggepan piksel sing cocog kanggo game yaiku 2 milidetik nanging 4 milidetik kudune ora apik.

Teknologi Panel, Input Video, lan liya-liyane

Panel Nematic utawa TN sing bengkong paling murah lan nawakake tarif nyegerake cepet lan tanggepan piksel sing cocog kanggo game. Nanging, dheweke ora nawakake sudhut ndeleng. Panel Alignment Vertikal utawa panel VA lan In-Plane Switching (IPS) bisa uga menehi kontras, warna sing luar biasa, lan sudut pandang sing akeh nanging gampang kena gambar memedi lan artefak gerakan.

Monitor kanthi macem-macem input video iku cocog yen sampeyan nggunakake macem-macem format game kaya konsol lan PC. Multiple port HDMI paling apik yen sampeyan kudu ngalih ing macem-macem sumber video kaya bioskop, konsol game, utawa rig game sampeyan. DisplayPort uga kasedhiya yen monitor ndhukung G-Sync utawa FreeSync.

Sawetara monitor duwe port USB kanggo muter film langsung uga speaker nganggo subwoofer kanggo sistem game sing luwih lengkap.

Ukuran monitor komputer apa sing paling apik?

Iki gumantung banget karo resolusi sing sampeyan targetake lan sepira akehe ruang meja sampeyan. Sanajan luwih gedhe cenderung katon luwih apik, menehi papan layar kanggo makarya lan gambar sing luwih gedhe kanggo game lan film, bisa ngatasi resolusi level entri kaya 1080p nganti watesan sing kajelasan. Layar amba uga mbutuhake luwih akeh ruangan ing meja sampeyan, mula kita kudu ati-ati tuku ultrawide gedhe kaya JM34-WQHD100HZ ing dhaptar produk yen sampeyan lagi nggarap utawa muter ing mejo gedhe.

Minangka aturan jempol cepet, 1080p katon kira-kira 24 inci, dene 1440p katon nganti 30 inci. Kita ora nyaranake layar 4K sing luwih cilik tinimbang 27 inci amarga sampeyan ora bisa ndeleng mupangat nyata piksel ekstra kasebut ing ruang sing cukup cilik kanthi resolusi kasebut.

Apa monitor 4K apik kanggo game?

Dheweke bisa uga. 4K nawakake puncak detail game lan game atmosfer bisa menehi sampeyan kecemplung tingkat anyar, utamane ing tampilan sing luwih gedhe sing bisa nampilake jumlah piksel kasebut kanthi kamulyan. Tampilake res-high iki pancen unggul ing game sing tarif pigura ora pati penting karo kejelasan visual. Ngandika, kita rumangsa yen monitor tarif nyegerake dhuwur bisa menehi pengalaman sing luwih apik (utamane ing game sing cepet kaya penembak), lan kajaba sampeyan duwe kanthong sing jero kanggo nyithak kertu grafis sing kuat utawa uga, sampeyan ora bakal entuk tarif bingkai kasebut ing 4K. Tampilan 27-inci, 1440p isih apik banget.

Elinga manawa kinerja monitor saiki asring digandhengake karo teknologi manajemen framerate kaya FreeSync lan G-Sync, dadi priksa teknologi kasebut lan kertu grafis sing kompatibel nalika njupuk keputusan monitor game. FreeSync kanggo kertu grafis AMD, nalika G-Sync mung bisa digunakake karo GPU Nvidia.

Sing luwih apik: LCD utawa LED?

Wangsulane cekak, padha-padha. Wangsulan sing luwih dawa yaiku iki minangka kegagalan pemasaran perusahaan kanggo ngirim produk kasebut kanthi bener. Saiki, monitor sing nggunakake teknologi LCD kanthi backlit karo LED, dadi biasane yen sampeyan tuku monitor, LCD lan tampilan LED. Kanggo luwih lengkap babagan panjelasan babagan teknologi LCD lan LED, kita duwe pandhuan lengkap sing diwenehake.

Ngandika, ana tampilan OLED sing kudu dipertimbangkan, sanajan panel kasebut durung menehi pengaruh ing pasar desktop. Layar OLED nggabungake warna lan cahya dadi siji panel, misuwur amarga warna lan rasio kontras sing apik. Nalika teknologi kasebut nggawe gelombang ing televisi sajrone sawetara taun, dheweke mung wiwit nggawe langkah tentatif menyang jagad monitor desktop.

Apa jenis monitor sing paling apik kanggo mripatmu?

Yen ngalami gangguan mata, goleki monitor sing duwe piranti lunak saringan cahya internal, utamane filter sing dirancang khusus kanggo ngatasi masalah mripat. Filter-filter kasebut dirancang kanggo mblokir cahya biru sing luwih akeh, yaiku bagean saka spektrum sing paling akeh mengaruhi mata lan tanggung jawab kanggo masalah galur mata. Nanging, sampeyan uga bisa ndownload aplikasi piranti lunak nyaring mata kanggo kabeh jinis monitor sing dipikolehi


Wektu kiriman: Jan-18-2021