page_banner

Naon anu Kedah Dipilari dina Monitor Kaulinan

Gamer, khususna anu hardcore, mangrupikeun mahluk anu taliti, utamina nalika nyandak monitor anu sampurna pikeun rig gim. Janten naon anu aranjeunna milari nalika balanja?

Ukuran sareng Resolusi

Dua aspék ieu pakait sareng ampir anu mimiti dianggap sateuacan mésér monitor. Layar anu langkung ageung pasti langkung saé nalika anjeun nyarioskeun perkawis kaulinan. Upami rohangan ngijinkeun, pilih pikeun 27-incher kanggo nyayogikeun seueur perumahan pikeun éta grafik anu soca.

Tapi layar ageung moal saé upami ngagaduhan résolusi anu goréng. Taroskeun sahenteuna layar HD lengkep (definisi tinggi) kalayan résolusi maksimum 1920 x 1080 piksel. Sababaraha monitor anu langkung anyar 27 inci nawiskeun Wide Quad High Definition (WQHD) atanapi 2560 x 1440 piksel. Upami gim, sareng rig gim anjeun, ngadukung WQHD, anjeun bakal diolah bahkan grafik anu langkung saé tibatan HD lengkep. Upami artos sanés masalah, anjeun bahkan tiasa nganggo Ultra High Definition (UHD) nyayogikeun 3840 x 2160 piksel kamuliaan grafik. Anjeun tiasa ogé milih antara layar kalayan rasio aspek 16: 9 sareng hiji sareng 21: 9.

Refresh Rate sareng Pixel Response

Laju nyegerkeun sabaraha kali monitor pikeun ngarobih layar dina sadetik. Éta diukur dina Hertz (Hz) sareng angka langkung luhur hartosna gambar kirang kabur. Kaseueuran monitor pikeun panggunaan biasa dipeunteun dina 60Hz anu saé upami anjeun ngan ukur ngalaksanakeun barang-barang kantor. Kaulinan nungtut sahenteuna 120Hz pikeun réspon gambar anu langkung gancang sareng mangrupakeun prasarat upami anjeun ngarencanakeun maénkeun gim 3D. Anjeun ogé tiasa milih monitor anu dilengkepan ku G-Sync sareng FreeSync anu nawiskeun sinkronisasi sareng kartu grafik anu didukung pikeun ngamungkinkeun para tingkat penyegaran variabel pikeun pangalaman midangkeun anu langkung lemes. G-Sync ngabutuhkeun kartu grafik dumasar Nvidia sedengkeun FreeSync dirojong ku AMD.

Réspon piksel monitor nyaéta waktos piksel tiasa transisi tina hideung kana bodas atanapi tina hiji warna abu-abu ka warna anu sanés. Éta diukur dina milidetik sareng nurunkeun angka langkung gancang nyaéta réspon piksel. Tanggepan piksel gancang ngabantosan ngirangan piksel hantu disababkeun ku gambar anu gancang gerak ditampilkeun dina monitor anu nyababkeun gambar langkung lemes. Tanggapan piksel anu idéal pikeun midangkeun nyaéta 2 milidetik tapi 4 milidetik kedah janten saé.

Téknologi Panél, Input Pidéo, sareng Anu Batur

Twisted Nematic atanapi panel TN anu paling murah sareng aranjeunna nawiskeun tingkat panyegaran gancang sareng réspon piksel anu ngajantenkeun aranjeunna sampurna pikeun midangkeun. Nanging aranjeunna henteu nawiskeun sudut pandang anu lega. Vertical Alignment atanapi panel VA sareng In-Plane Switching (IPS) tiasa nawiskeun kontras anu luhur, warna anu luhung, sareng sudut pandang anu lega tapi rentan ka gambar hantu sareng artefak gerak.

Monitor kalayan sababaraha input video cocog upami anjeun nganggo sababaraha format game sapertos konsol sareng PC. Sababaraha palabuhan HDMI saé upami anjeun kedah ngalih antara sababaraha sumber pidéo sapertos bioskop bumi anjeun, konsol game, atanapi rig gim anjeun. DisplayPort ogé sayogi upami monitor anjeun ngadukung G-Sync atanapi FreeSync.

Sababaraha monitor gaduh port USB pikeun maén pilem langsung ogé spéker ku subwoofer pikeun sistem gim anu langkung lengkep.

Ukuran monitor komputer naon anu pang saéna?

Éta pisan gumantung kana résolusi anu anjeun targetkeun sareng sabaraha rohangan méja anjeun. Sanaos langkung ageung condong katingali langkung saé, masihan anjeun langkung seueur ruang layar pikeun padamelan sareng gambar anu langkung ageung pikeun kaulinan sareng pilem, aranjeunna tiasa manjangan resolusi tingkat Éntri sapertos 1080p dugi ka wates kajelasanana. Layar ageung ogé peryogi langkung seueur kamar dina méja anjeun, janten kami ati-ati mésér ultrawide masif sapertos JM34-WQHD100HZ dina daptar produk kami upami anjeun damel atanapi maén dina méja ageung.

Salaku aturan gancang tina jempol, 1080p katingali saé dugi ka 24 inci, sedengkeun 1440p katingali saé dugi ka saluareun 30 inci. Kami moal nyarankeun layar 4K anu langkung alit ti 27 inci sabab anjeun henteu bakal ningali manpaat nyata piksel tambahan dina rohangan anu relatif leutik ku resolusi éta.

Naha monitor 4K saé pikeun kaulinan?

Aranjeunna tiasa. 4K nawiskeun puncak detail tina kaulinan sareng di gim atmosfir tiasa masihan anjeun tingkat immersion anu anyar, khususna dina tampilan anu langkung ageung anu tiasa pinuh nembongkeun jisim piksel éta dina sagala kamuliaan na. Pintonan res-high ieu leres-leres unggul dina kaulinan anu tingkat pigura henteu penting sakumaha kajelasan visual. Kitu cenah, urang ngarasa yén monitor laju nyegerkeun tinggi tiasa nganteurkeun pangalaman anu langkung saé (utamina dina kaulinan anu gancang-gancang sapertos tukang nembak), sareng kecuali upami anjeun gaduh saku anu jero pikeun nyebarkeun kartu grafik anu kuat atanapi dua ogé, anjeun henteu bade kéngingkeun tarif pigura dina 4K. Pintonan 27 inci, 1440p masih tempat anu amis.

Ogé émut kinerja monitor ayeuna sering dikaitkeun sareng téknologi manajemén framerate sapertos FreeSync sareng G-Sync, janten awas téknologi ieu sareng kartu grafik anu cocog nalika nyandak kaputusan monitor kaulinan. FreeSync kanggo kartu grafik AMD, sedengkeun G-Sync ukur tiasa dianggo sareng GPU Nvidia.

Mana anu langkung saé: LCD atanapi LED?

Jawaban pondok aranjeunna duanana sami. Jawaban anu langkung panjang nyaéta ieu mangrupikeun kagagalan pamasaran perusahaan dina leres-leres nganteurkeun naon produk na. Ayeuna kalolobaan monitor anu ngagunakeun téknologi LCD mundur ku LEDs, janten biasana upami anjeun nuju mésér monitor éta duanana mangrupikeun tampilan LCD sareng LED. Kanggo langkung seueur penjelasan ngeunaan téknologi LCD sareng LED, urang ngagaduhan panduan anu khusus pikeun éta.

Kitu cenah, aya tampilan OLED anu kedah diperhatoskeun, sanaos panél ieu henteu acan ngahasilkeun pangaruh dina pasar desktop. Layar OLED ngagabungkeun warna sareng cahaya kana hiji panel, kasohor ku warna anu cerah sareng babandingan kontras. Sedengkeun téknologi éta parantos ngadamel gelombang dina tipi sababaraha taun ayeuna, aranjeunna nembé ngan ukur ngamimitian ngaléngkah kana dunya monitor desktop.

Naon jinis monitor anu paling cocog pikeun panon anjeun?

Upami anjeun ngalaman galur soca, milari monitor anu ngagaduhan parangkat lunak filter saring, khususna saringan anu didesain khusus pikeun ngabéréskeun masalah panon. Saringan ieu didesain kanggo meungpeuk langkung lampu biru, anu mangrupikeun bagian tina spéktrum anu paling mangaruhan panon urang sareng anu tanggung jawab pikeun masalah galur soca. Nanging, anjeun ogé tiasa ngaunduh aplikasi parangkat lunak panyaring soca pikeun naon waé jinis monitor anu anjeun anggo


Pos waktos: Jan-18-2021