z

O le a le Taimi Tali

Ole saoasaoa ole taimi ole tali ole pixel e mana'omia e fa'aumatia ai le ghosting (trailing) i tua o mea fa'anatinati i ta'aloga ta'avale.

O se mata'itū 60Hz, mo se fa'ata'ita'iga, e fa'afou le ata i le 60 taimi i le sekone (16.67 milliseconds i le va o le fa'afouina). O lea, afai o le pika e umi atu nai lo le 16.67ms e sui mai le tasi lanu i le isi i luga o le 60Hz fa'aaliga, o le ae matauina aitu i tua. mea fa'avavevave.

Mo se mata'itu 144Hz, taimi tali e mana'omia e la'ititi nai lo le 6.94ms, mo le mata'itu 240Hz, la'ititi nai lo le 4.16ms, ma isi.

O Pixels e umi se taimi e sui ai mai le uliuli i le paʻepaʻe nai lo le isi itu, e tusa lava pe paʻepaʻe uma i le lanu uliuli suiga o loʻo i lalo ole 4ms o loʻo taʻua i luga o le 144Hz mataʻituina, mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi suiga pogisa i le malamalama pixel e mafai lava ona sili atu i le 10ms. O le mea lea, o oe. o le a maua le lanu uliuli mataʻutia i vaaiga vave-vave ma le tele o pixels pogisa e aofia ai, ae i isi vaaiga, ghosting o le a le pei o le matauina. E masani lava, afai e te manao e aloese mai aitu, e tatau ona e vaavaai mo mataitu taaloga ma se tali patino. taimi saoasaoa o le 1ms GtG (Gray i Grey) - poʻo lalo.O lenei, e ui i lea, o le a le faʻamaonia le faʻatinoina o le taimi tali lelei, lea e manaʻomia ona faʻaleleia lelei e ala i le faʻatinoina o le overdrive a le mataʻitu.

O se faʻatinoga lelei o le faʻaogaina o le a faʻamautinoa ai e vave ona suia pixels, ae o le a taofia ai foi le faʻafefeina o le ghosting (ie pixel overshoot). O le faʻaogaina o le ghosting o loʻo faʻaalia o se auala susulu e mulimuli i mea feʻaveaʻi, lea e mafua mai i pixels o loʻo tuleia malosi e ala i se faʻamalosi. O le faʻaogaina o le overdrive. Ina ia iloa pe faʻapefea ona faʻaogaina le overdrive i luga o le mataʻituina, faʻapea foʻi ma le faʻatulagaga e tatau ona faʻaogaina i le fua faʻafouina, e tatau ona e suʻeina auiliiliga mataʻituina.


Taimi meli: Iuni-22-2022