z

TOE FA'AALIGA O FUA'IGA FA'AVAE-2021

I lana Iloiloga o Felauaiga i le Gataifale mo le 2021, United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD) fai mai o le siisii ​​i le taimi nei o fua o uta uta, pe a tumau, e ono siitia ai le tau o oloa faaulufale mai i le lalolagi i le 11% ma le tau o tagata faatau i le 1.5% i le va o le taimi nei. ma le 2023.

O le a'afiaga o le maualuga o tau o uta o le a sili atu i totonu o motu laiti tau atiaʻe (SIDS), lea e ono vaʻaia ai le siʻitia o tau mai fafo i le 24% ma tau o tagata faʻatau i le 7.5%.I atunu'u e le'i atia'e (LDC), e mafai ona si'itia le tau o tagata fa'atau ile 2.2%.

E oʻo atu i le faʻaiʻuga o le 2020, o tau o uta na siʻitia i tulaga e leʻi mafaufauina.Na atagia lea i le Shanghai Containerized Freight Index (SCFI).

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fuainumera o le SCFI i luga o le auala Shanghai-Europa e i lalo ifo o le $1,000 i le TEU ia Iuni 2020, na oso i le $4,000 i le TEU i le faaiuga o le 2020, ma siitia i le $7,552 i le TEU i le faaiuga o Novema 2021. 

E le gata i lea, o tau o uta o loʻo faʻamoemoe e tumau pea le maualuga ona o le faʻaauau pea o manaʻoga faʻatasi ma le le mautonu o sapalai ma popolega i le lelei o felauaiga ma uafu.

E tusa ai ma le lipoti lata mai mai le Sea-Intelligence, o le Copenhagen-based maritime data and consultation company, e ono silia ma le lua tausaga e toe foi ai i tulaga masani o uta o le sami.

O le maualuga o tau o le a a'afia ai foi i mea e maualalo le tau-faaopoopo e pei o meafale, ie, lavalava ma pa'u oloa, o latou gaosiga e masani ona vaeluaina i le maualalo o totogi tamaoaiga e mamao ese mai maketi tetele o tagata faatau.Ole UNCTAD o lo'o valoia le si'itia o tau o tagata e 10.2% i luga o nei mea.

O le Iloiloga o Felauaiga i le Gataifale ose lipoti a le UNCTAD, lomia faasalalau i tausaga taitasi talu mai le 1968. O loo maua ai se au'ili'iliga o suiga o le fausaga ma le taamilosaga e aafia ai fefaatauaiga i luga o le sami, uafu ma felauaiga, faapea foi ma le aoina tele o fuainumera mai fefaatauaiga ma felauaiga i luga o le sami.


Taimi meli: Nov-30-2021